torstai 14. maaliskuuta 2013

Kaavaa ja budjettiaEilinen käynti Kastellilla oli mukava ja avartava kokemus. Emme olleet juurikaan perehtyneet kaavaan itse. Paljon saatiin lisää tietoa kaavamääräyksistä ja vinkkejä rakennuslupa-asioihin. Tontti on melko korkea ja siinä on avokalliotakin. Talon pääsisäänkäynnin on oltava kaduntasolla eli louhintaa tarvitaan varmaankin aika paljon ja se tulee kalliiksi. Emme silti lannistu. Tällaista tilaisuutta ei varmaankaan toiste tule. Kunhan pysymme budjetissamme, joka on 300t.

Luottavainen olo jäi Kastellin suhteen. Oikein mukavaa ja asiantuntevaa palvelua saimme. Jäämme odottelemaan piirroksia ja hintaa meille räätälöidylle viittä vaille valmiille talolle.


Kuva: Myllypuro-esite, Tonttiosasto

8 kommenttia:

 1. meille valmistui äskettäin kastellin aika 156 mallista muokattu talo, jonka mieheni rakensi siis itse alusta loppuun pitkästä (paitsi sähkö-lvi ja sisämaalaukset teetettiin). budjettimme toki oli erilainen täällä pohjoisemmassa suomessa:)tontin saimme ennakkoperintönä ja kaiken kaikkiaan talo pohjineen maksoi n.175 000 e. tyytyväisiä ollaan ja pintamateriaaleissakin sain valita mikä silmää miellytti:) juurikin se vaalea tammiparketti oli toiveeni..

  VastaaPoista
 2. mietin tuota budjettia ...teettekö itse kuinka paljon talossa, mikä lämmitysratkaisu, louhinta on kallista se on syytä ottaa huomioon erityisen tarkasti budjetissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemme itse pinnat ja keittiön eli viittä vaille valmiista eteenpäin. Ennestään tuttu kylppärimies tekee kylppärilaatoitukset. Kaukolämpöön liitymme. Louhintaan menee paljon. Pahimmillaan kuulemma 70t maatöihin. Jos budjetti ylittyy, pankki on kuulemma suopea :)

   Poista
 3. onko tuohon kaukolämpöön pakko liittyä vai onko muita vaihtoehtoja?

  VastaaPoista
 4. Ei se louhinta nyt loppupeleissä mitään ihmeellistä ole. Turhaan pelätään.

  Varsinkin Helsingissä kannattaa huomioida että halvemmaksi tulee louhia sama määrä kalliota kun poistaa maa-aineksia. Lähimmät kuljetuspaikat löytyvät mäntsälästä ohkolan maankaatopaikalta jonne tulee matkaa myllykylästäkin noin 45km suunta. Louheen saa vietyä ilmaiseksi muutaman kilometrin säteellä ja saatetaan jopa noutaakin tontilta asti. Samalla saa myös kovan pohjan jossa ei vesi seiso ja paalutuksiakaan ei tarvita.

  50 000 euroa pitäisi riittää tuossa tontilla maaurakointiin sorapatjalle asti ilman lvis osuutta vaikka louhitttaisiin kellari kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemukseni mukaan pääkaupunkiseudulla kannattaa varata maatöitä varten mielummin 50 - 100 000 kuin vähemmän, jottei tule yllätyksiä! Moni asia paljastuu vasta, kun aletaan töihin! Budjetti kuulostaa tiukalta mutta jos otatte noinkin valmiiksi tehdyn talon tietäen hyvissä ajoin sisusmateriaalit (jotka on laskettu talon hintaa) ei tuolloin Kastellin pitäisi päästä teitä yllättämään. Kaikki budjetinlaskijat kuitenkin ainakin suosittelevat lisäämään budjettiin min. 10 000 lisävaran.

   Poista
  2. Olemme kyllä varautuneet, että todellakin yli 50t menee maatöihin. Ja budjetti on ehkä ennemminkin 330t tällä hetkellä. Katsellaan :) Pankki ei ole kertonut mitään ehdotonta ylärajaa eli kaiken pitäisi olla ihan ok. Rakennuslupaa malttamattona odottelemme...

   Poista