perjantai 5. huhtikuuta 2013

Pohjapulmia


Täällä pohditaan ja piirrellään. Kaava on vaativa ja tontti pieni. Haluammeko ulko-oven vai autokatoksen... Siinä pulma. Ihanteellista olisi saada molemmat. Nyt meillä ehkä on ratkaisu.

10 kommenttia:

 1. Moikka, en tiedä millä ohjelmalla (vaiko paperilla :)) piirrät, mutta vinkkinä että meillä suurta hyötyä on ollut tästä ohjelmasta: http://www.sweethome3d.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on mm.Illustratorilla piirrellyt. Pidän mielessä tuon mainitsemasi sivuston, jos vielä joudumme tämänkin päivän jälkeen piirtelemään.

   Nyt ongelmaksi saattoi tulla jätekatoksen sijoitus. Tontti on niin minimaalinen. Aina kriittiseen kohtaan tulee viikonloppu ja pakollinen odottelu. Höh.

   Poista
 2. Molemmat olis tosiaan kivat saada. Ja kaikkena hauskuutena, niitä autopaikkojakin pitää olla kaksi. Eikä auta vaikka ei autoa olisikaan... Me laitettiin ne sitten peräkkäin kun ei oikein muutakaan vaihtoehtoa ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille vaaditaan vain yksi autopaikka. Tai olemme ajatelleet, että "vähintään yksi autopaikka / 90k-m2" tarkoittaa meidän tapauksessa (rakennusoikeus 150m2) yhtä pakollista autopaikkaa. Onko teillä yli 180m2?

   Poista
 3. Meillä Maunulassa 150 m2 rakennusoikeudella joutuu laittamaan kaksi autopaikkaa, kaavaa tulkitaan siis oman ymmärrykseni mukaan per alkava 90 m2 (meillä per alkava 80 m2). Vai onkohan näissä alueellista vaihtelua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme toivoneet, että tarkoittaisi per täyttyvä 90m2. Pitää selvittää. Kaksi autopaikkaahan on ihan järjettömyyttä, kun tontti on n.250m2. Toivon, ettei oikeasti tarvita kahta...

   Poista
 4. Moi! Ikävä kyllä se autopaikkavaade on per alkava 90m2, eli jos tulee yli 90m2 niin kaksi autopaikkaa tarvitaan. Tämä tuli meillekin yllätyksenä. Piirustuksissa toki riittää, että on osoittaa että kaksi autoa mahtuu tarvittaessa. Näin ainakin meillä parin talon päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hoopoa. Ei voi mitään. Peräkkäin ne on sit laitettava ne paikat. Varaa mielikuvitukselle ei oikein ole minkään suhteen, kun vaatimukset ovat niin tarkat.

   Poista
 5. Toki kannattaa vielä tarkistaa, mutta pikakatsonnalla samalta näytti kaava kuin meillä. Kadunvierusta on teillä tosin hieman erilainen, meillä on talo 2,5m irti kadusta, jossa omaa osuutta 1,5m ja 1m kaupungin viheraluetta. Ei jalkakäytävää. Teillä näyttäisi olevan taasen 2,5m jalkakäytävää suoraan talon seinästä -> autot pitänee saada vielä syvemmälle tontille. Mutta tosiaan sekin riittänee, että piirustuksissa on osoittaa että siihen kaksi autoa mahtuu tarvittaessa, voihan sen pihanpuoleisen "autopaikan" sitten ottaa johonkin muuhun käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin juuri ajelemassa siellä viikko sitten ja sama ero todettiin. Meillä ei saa olla sisäänkäyntiä kadulle, sillä talo on jalkakäytävässä kiinni. Autopaikkojen määrällä nyt ei tosiaan merkittävää vaikutusta ole meille. Kaiken mahduttaminen tuntuu vain hankalalta, vaikka olisi vain se yksikin autopaikka. Kai se tästä.

   Poista