perjantai 31. toukokuuta 2013

Suunnitelmien muutos kuvin


kellari, 1.krs,2.krs

Ylempänä uusi suunnitelma, alempana vanha. Viime tingassa toivomiemme muutosten pitäisi siis onnistua. Arkkitehtimme piirtää vielä kerran uudet piirustukset ja kysyy alustavan hyväksynnän rakennusvalvonnasta. Saatamme hyvässä lykyssä silti ensi viikolla saada rakennuslupahakemuksen sisään.

Ylemmässä kuvassa näkyy vihreällä pallolla merkittynä uusi eteinen ja punaisella vanha eteinen, jonka saamme vaikka lasten alakerran luku-, leikki- ja askartelutilaksi. Kellarissa on autotalli, varasto sekä eteinen. Yläkuvasta poiketen ulko-ovi siirtyy vielä eteisen takareunaan, mahdollisimman kauas jätekatoksesta.

Jos tämä uusi suunnitelma onnistuu, olemme uskomattoman iloisia. Onneksi kaikki rakentamiseen ja sen suunnitteluun liittyvä kestää aina kauan. Olemme nopeasta etenemistahdistamme huolimatta joutuneet mietiskelemään ja tekemään muutoksia toisensa perään.

5 kommenttia:

 1. Hyvä oivallus teiltä tehokkaasta ja järkevästä tilankäytöstä! Enemmänhän tuossa on nyt portaita kiivettävänä (aina kotiin tullessa), mutta pysyypä kunto kohdillaan :-) Mikäli ette saa eteiseenne ikkunaa, joudutte varmasti miettimään sen sisustamista, valaistusta, mittasuhteita yms. tarkkaan, jotta siitä tulee mukava ja kodikas oman väen ja vieraat vastaanottava tila. Seuraan projektianne mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan melkein saman verran portaita ;) Korkeat ulkoportaat kun nyt poistuvat. Mukavempi niitä portaita on sisällä kavuta. Kellarieteiseen tulisi varmasti tosi pelkistetty sisustus. Betonilattia, täyskorkeat kehyksettömät liukuovet kaapistoon, suuri peili, kaunis naulakko ja ehkä jotain taidetta. Kattoon spotit, kuten myös betoportaikon sivuseiniin jotain upotettuja valonlähteitä. Tilojen värejä toki pitää vielä miettiä. Ns.saunavaraustilan ovi laitetaan liukuoveksi, jotta eteinen näyttää rauhallisemmalta.

   Poista
  2. Meillä on niin haastava tuo tontti. Se on todella pieni, kallioinen ja korkea. Kaavamääräykset ovat niin tiukkoja, että olemme tehneet kaikkemme, jotta saamme jotain fiksua tuolle postimerkkitontille. Tähän viimeiseen suunnitelmaan olemme tyytyväisiä. Nyt vain toivotaan, ettei mikään estä tämän toteutumista...

   Poista
 2. Toivottavasti tämä suunnitelmä toteutuu! Mitenhän rakennusvalvonnassa olisi suhtauduttu tuohon ensimmäiseen suunnitelmaan esteettömyyden näkökulmasta? Olisiko riittänyt pelkkä suunnitelma miten se tarvittaessa toteutetaan? Meillä kun tulee talo yhteen tasoon ja invaluiska on pakko rakentaa. Tuntuu omasta mielestä ihan hassulle, luulisi pelkän varauksen riittävän...

  Tein pikaisen vierailun toisen blogisi puolelle ja huomasin, että meillä on lähes samanikäiset esikoiset. Välillä jännittää mitä raksaprojektista tulee näin pienten lasten kanssa, mutta eiköhän tästä selvitä. :D

  KS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ekaan (tai siis oikeasti ehkä kymmenenteen...) suunnitelmaan piirretty jättimäinen kaareva invaliuskavaraus takapihalle. Kuulemma olisi ollut ok. Kyllä ymmärtääkseni pelkkä varaus riittää.

   Jännäähän tämä vähän on. Huhhui! Näin sen kai kuuluu mennä. Kaikki tapahtuu juuri niinä vuosina, kun lapset olivat pieniä. Menimme naimisiinkin viime syksynä. Yksi iso remontti on jo takana ja useita muuttoja.

   Nämä suuret projektit toimivat hyvin todellisuuspakona. Lapset hoituvat siinä muun puuhan ohessa hieman kivuttomammin. Ehkä ;)

   Poista