keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Paperisotkuja

Tontilla kaikki hyvin, mutta kaikenlaista muuta pikkuongelmaa on kyllä riittänyt. Lvi-kuvat on saatu leimattua rakennusvalvonnassa 1,5viikkoa sitten ja tänään vasta saimme tiedon HSY:ltä, että ovat saaneet kuvat. HSY hakee kyllä päivittäin postin rakennusvalvonnasta, mutta meidän lupakuvat ovat jostain syystä jumittaneet teillä tietämättömillä. Saamme vesiliitokset tontille vasta kolmen viikon kuluttua. Kellariharkot on kasteltava ennen betonivalua eli tarvitsemme säiliöauton tuomaan vettä tontille.

Tontin pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kanssa on ollut todella paljon pulmaa. Maatyöt ovat valmistuneet ja laskut siis erääntymässä. Saadaksemme nostettua pankista lainaa tarvitsemme kopion tontin pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta. Haimme vuokrasopimusta kirjallisesti 4.9, jolloin meille sanottiin, että vuokrasopimuksen saamisessa kestää noin kuukausi. Saimme 17.9 päivätyn pöytäkirjanotteen, jossa sanotaan, että kaupunki on päättänyt vuokrata tontin meille. Odottelimme syyskuun lopulle ja soitimme kiinteistövirastoon. Meille sanottiin, että sopimus olisi lokakuun ekalla viikolla valmis allekirjoitettavaksi. Mitään ei kuitenkaan kuulunut. Soitimme uudestaan 15.10 ja saimme 17.10 aamuksi ajan vuokrasopimuksen allekirjoitusta varten. Allekirjoitettuamme sopimuksen meille kerrotiin, että sopimus lähtee siitä vielä maanmittauskirjaamoon ja vasta sen jälkeen saisimme postitse vuokrasopimuksen. Mitään kopiota he eivät kuulemma voineet antaa. Ei kuulemme ollut lupaa sellaiseen.

Eilen laitoimme vuokrasopimuksesta kiireellisen pyynnön maanmittauskirjaamoon. Tänään soittivat meille, että vuokrasopimus ei ole vielä saapunut heille perille. Ihmettelivät, miksi meille ei ole annettu kopiota allekirjoittamastamme vuokrasopimuksesta. Meidän käskettiin soittaa takaisin kiinteistöviraston virkailijalle, jonka luona kävimme allekirjoittamassa  vuokrasopimuksen. Kyseinen virkailija ei ollut tavoitettavissa. Saimme puhelimeen hänen kollegansa ja noin kahdessa minuutissa sähköpostissamme oli kopio allekirjoittamastamme tontin pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta.

4 kommenttia: