lauantai 20. huhtikuuta 2013

Jarrua

Ähäkutti. Eipäs vielä laitettukaan mitään tarjouspyyntöjä maaurakoitsijoille. Nyt jännittelemme, onnistuuko tontille rakentaa kaksikerroksista taloa kellarilla tai edes kaksikerroksista taloa ilman kellaria. Rakennusvalvonnasta kantautui korviimme sellainen viesti, että tontin korkeuserojen takia ainoa mahdollinen ratkaisu voisi olla talo, jossa alakerta on puoliksi maan alla ja takapihalle pääsee yläkerrasta. Makuuhuoneet olisivat siis alakerrassa ja joko ikkunattomia tai sitten ikkunat kadulle. Ei kuulosta houkuttelevalta. Arkkitehtimme piirtelee vielä parit piirrokset ja sopii sitten ajan rakennusvalvontaan. Jos oikeasti ainoa rakennusmahollisuus on tuo 1,5kerroksinen talo, emme rakenna. Olemme kuitenkin ottaneet vastaan vuokratontin, jolle on kaavankin mukaan rakennettava kaksikerroksinen talo (& mahdollisesti kellari). Odotellaan.

5 kommenttia:

 1. Hui. Odotan myös pienellä kammolla omia tuloksiamme korkeuserojen suhteen, tai siis oikeastaan sitä, kuinka ne tullaan suunnittelussa hanskaamaan. Meillä kuitenkin puhutaan pienistä korkeuseroista, tosi kurja tämä teidän tilanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotellaan, että arkkitehti saa piirrokset rakennusvalvontaan ja kuullaan sitten virallisempi mielipide. Toivotaan, että tuo edellinen mielipide oli vain pelottelua.

   Poista
 2. Oletteko kysyneet noita maanrakennustöitä Alpo Jonkalalta. Se on tehnyt melkein kaikki maanrakennustyöt täällä Valssiparinkujalla ja on aloittamassa täällä vielä yhden tontin tekemisen kesällä. Alpo Jonkala 0400434018. Terveisin Janne Röning

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Oletan, että tyytyväisiä häneen siis oltu :)
   Laitamme hänelle viestiä myös, kunhan saamme vihdoin piirrokset valmiiksi ja selville, tuleeko talo kellarilla vai ilman.

   Poista
 3. Juu. Hänellä myös selkeä käsitys mitä hinnaksi tod.näk tulee.
  T: Janne

  VastaaPoista