perjantai 12. huhtikuuta 2013

Maaperätutkimus


Maaperätutkimus oli viime keskiviikkona. Tähtiranta Oy teki vaadittavat tutkimukset ja saimme raportit jo torstaina. Nopeammin, kuin oletimme. Tontin korkeuserojen takia ilman kellaria talon sokkelista tulisi paikoitellen yli 2metriä korkea. Suositeltavaa olisi siis rakentaa edes osittainen kellari (autotalli, varasto). Paloturvallisuusmääräysten ja tontin pienuuden takia ilman kellaria, kahdella autopaikalla sekä varastolla talopakettiin joutuisi tehdä harmittavia myönnytyksiä mm. isojen ikkunoiden suhteen. Talopaketin hintakin oli kaikilla muutoksilla yllättävän paha.

Seuraavaksi Kastellin arkkitehti piirtää meille kellarillisen version talostamme. Pankki kuulosti ihan myötämieliseltä. Kuulemma rakennusvalvontaan kannattaisi pian piipahtaa arkkitehdin kanssa. Maatöistä ja ainakin vielä raakatilaksi jäävästä kellarista laitamme nyt tarjouspyyntöjä.

Budjetti sanoi poks. Ei kovin pahasti, mutta huomattavasti.

2 kommenttia:

 1. Kaikenlaisten sääntöjen ja määräysten määrä on uskomaton! Olemme rakentaneet vain maaseudulla, meitä pelottaa mitä kaikkea määräystä voikaan kohdata kaupungissa.
  Ja budjetti sanoo kai aina poks.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poks, poks :)
   (Aika vappuinen ääni muuten tuo :D )

   Poista