torstai 13. kesäkuuta 2013

Keittiön suunnitteluaKun asiat tuntuvat junnaavan paikallaan, voi mietiskellä vaikka keittiötä. Meille tulee L-mallinen avokeittiö, jossa on lattiasta kattoon oleva suuri ikkuna. Pidemmälle sivulle tulee vain alakaapit ja lyhyemmälle sivulle korkeat kaapistot, joihin integroitu jääkaappipakastin sekä uuni ja mikro mukavalle työskentelykorkeudelle. Suunnitelmissa on vaaleaa puuta ja mattavalkoista, ehkä myös mustaa. Pelkistettyä ja toivottavasti mahdollisimman toimivaa.

Nykyisessä keittiössämme olemme tykänneet yläkaapittomuudesta ja vaneritaustakin on kiva. Uuden kodin keittiön taustaseinään emme kuitenkaan halua mitään erillistä suojaavaa alaosaa. Tahdomme keittiöstä vieläkin vähemmän keittiömäisen, sillä se on osa olohuonettamme. Taustaseinä onkin tarkoitus jättää mahdollisimman tavallisen seinän näköiseksi. Kostean tilan laastilla se kai onnistuisi. Liesituulettimeksi voisi sopia sellainen tehdastyylinen rosteriputki. Jos päädymme valkoisiin oviin, kiiltävien valkoisten kaappien sijaan valitsemme nyt mattavalkeaa.

Nykyinen keittiömme on Kvikin Mano. Olemme olleet siihen tyytyväisiä ja harkitsemme ehdottomasti Kvikin keittiötä uuteenkin kotiimme. Alakaapiston yritämme saada ilman rajuja vaakaviivoja eli ainakaan Mano ei sovi. Ajattelimme katsastaa myös Epoqin keittiöitä tulevana viikonloppuna.

4 kommenttia:

 1. Käytännöllistä tai ei, me piilotimme kaikki olohuoneeseen näkyvät laatikostot ovien taakse. Jossain asioissa kauneus menee käyttömukavuuden edelle ;) P.S. Tuo iso ikkuna on varmasti keittiössä upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Minäkin toivon, että aterinlaatikostot sun muut valitettavasti tulevat oven taakse. Olkoonkin aluksi hankalaa ja vieraille ärsyttävää. Kaikkeen tottuu ja kauneus ennen käytännöllisyyttä, kun avokeittiö kyseessä. Nuo keittiön/olohuoneen jätti-ikkunat ovat ihanat (joskin erittäin klähmäiset kahden pienen kanssa...)! Niihin Kastellin talossa ihastuimme alunperinkin.

   Poista
 2. Meillä on keittiön taustaseinä maalattu ihan vain luja-maalilla, joka kestää vettä. Halusin juuri tuollaisen tavallisen seinän keittiön altaan taakse, en laattaa tai muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Luja- maalilla varmaan laitamme :) Sävyn valinta on varmasti vaikeaa, mutta voihan sen varmasti sitten maalata päälle uudella värillä, jos alkaa kyllästyttää. Jotain neutraalia ja melko vaalea toki laitamme.

   Poista