perjantai 27. syyskuuta 2013

Toimenpideluvasta


Ajattelimme kesän alussa, että voisimme alkaa jo tehdä tontilla jotain maatöitä, jos saisimme toimenpideluvan, joka kai normaalisti heltiää suhteellisen nopeasti. Haimme siis rakennusluvan kanssa samaan aikaan toimenpidelupaa (M-lomake). Hakemuksen laitoimme kesäkuun lopulla. Saimme kuvassa näkyvän maankaivuulausunnon 7.8 eli viikkoa ennen rakennusluvan saamista. Tulkitsimme tuon maankaivuulausunnon siten, ettei meidän tapauksessamme ole tarvetta toimenpideluvalle emmekä siis mitenkään ehtineet hyödyntää tätä lausuntoa, kun rakennuslupa tuli heti sen perään. Meille kuitenkin tuli 10.9 päivätty lasku maisematyölausunnosta. Katsotaan, joudummeko sen maksamaan.

Onko mielestänne tuo saamamme maankaivuulausunto epäselkeä vai olemmeko me vain ihan ulalla?

Lausunnon kirjoittanut rakennusmestari on lomalla. Koko ajan on jotain pientä selviteltävää ja pieniä ns.ylimääräisiä kuluja. Ei käy aika pitkäksi :)

3 kommenttia:

 1. Jos hakee kahta lupaa, varmaan saa sitten kaksi laskuakin (laskutuksen kannalta tavallaan ihan loogista, eikö vain?) Meillä taas meni Vantaalla vesiliittymän kaivuutyöt vähän ns. pitkäksi, kun kaivettiin kaiken kaikkiaan 3 kuoppaa ennen kuin löytyi. Tein kaivuuluvan jatkohakemuksia aina muutaman päivän välein (kävi kätevästi ihan puhelinsoitolla, että ei olla vieläkään valmiita jolloin lupaa aina jatkettiin), ja perästäpäin jokaisesta niistä puheluista ja jatkoluvan myöntämisistä tuli muistaakseni laskua 168 euroa (siis per puhelu - noin 2 minuutin työstä virkailijalle). Jos vielä joskus rakennan ja joudun samanlaiseen tilanteeseen, sitten jatkan kaivuulupaa kerralla kokonaisen kuukauden, niin että ei ainakaan lopu lupa-aika kesken!

  Helsingillä ollaan aika tiukkoja mm. puunkaato-asioissa, eli jokaiseen yli 10m korkean puun kaatamiseen pitää hakea lupa, ja kaavaketta pitää täyttää ja tarvittaessa lisäselvityksiäkin antaa... Niin se oli ennen Vantaallakin, mutta nyt Vantaalla käytäntöä muutettiin niin että kiinteistönomistaja saa aina kaataa tarvittavassa määrin tontillaan olevia puita - paitsi jos on asemakaavaan merkitty puu, sitten pitää istuttaa uusi taimi tilalle.

  Niin ja lahot ja vaaralliset puut saa kaataa molemmissa kaupungeissa enempiä lupia kyselemättä...

  VastaaPoista
 2. Haimme toimenpidelupaa ja saimme kaivuulausunnon sekä laskun maisematyöluvasta. Onko käsitteistö vain päällekkäistä ja siksi meitä sekoittavaa? Lausunnosta myös luulimme lukevamme, ettemme toimenpidelupaa tarvitse ja siksi ihmettelimme saapuvaa laskua.

  Inhottava laskutusyllätys teillä! Höh. Hyvä kuitenkin tietää tuommoisestakin. Kiitos.

  VastaaPoista
 3. JEP-JEP.

  "Helsingillä ollaan aika tiukkoja mm. puunkaato-asioissa, eli jokaiseen yli 10m korkean puun kaatamiseen pitää hakea lupa..."
  Oikaisen tässä vielä vanhasta muististani kirjoittamaani väärää tietoa, eli just tällä viikolla hain Hgin rakennusvalvontavirastosta kaatolupaa kolmelle puulle Tapulikaupungin alueella, ja sieltä rak.valvonnasta soitettiin takaisin, että ei tällaiseen mitään lupaa enää nykyisin tarvita. Eli nykyisin saa Helsingissäkin kaataa max. 5 puuta per tontti ihan jos siltä tuntuu, eikä tarvitse mitään lupia kysellä. Ovat vissiin ottaneet mallia Vantaalta, tai sitten kyllästyneet pyörittämään paperisotaa jokaisen yksittäisen puun takia...

  VastaaPoista