tiistai 14. tammikuuta 2014

Valmis ulkolaudoitusTalossa on lämmöt päällä ja nyt juuri valmistunut ulkolaudoitus. Talopaketin asentajat ovat työskennelleet viikonloppuisinkin ja olleet ripeitä. Autotallinovi sekä ulko-ovi on tilattu, mutta niissä on 5-8viikon toimitusajat. Huomenna kellariin tulee sisätäyttö eli kivimurska. Olemme käyneet raksalla siivoamassa nyt kahtena päivänä. Rakennustelineet poistuvat luultavasti tällä viikolla.

Huolta aiheuttaneet betoniportaat on nyt valettu ylös asti. Aiemmassa kirjoituksessa mainitsimme, että kellarin portaikossa 1.kerroksen ontelolaatat ovat portaikossa melko matalalla ja muodostavat ikävän kulman. Tänään vihdoin selvisi, että ontelolaattaa voidaan viistottaa eli ikävä kulma saadaan pois. Onneksi.

Viime viikolla, juuri ennen pakkasia, selvisi, että kellarin ikkunoita ei oltu asennettu. Ne oli jätetty tontille asentamattomina, sillä talopakettiin ei kuulu kellarin ikkunoiden asennus vaikka tulivatkin samassa toimituksessa talon muiden ikkunoiden kanssa. Onneksi talopaketin asentajat kuitenkin huomauttivat puuttuvista ikkunoista ennen pakkasia, sillä talo sekä juuri valettu betoniportaikko oli saatava lämpimäksi. Kellarin ikkunanlaudat ja smyygit jäävät vielä uupumaan, sillä ne eivät kuuluneet talopakettiin. Pitää erikseen tilata.

Seuraavaksi odottelemme lattiavaluvalmisteluja sekä sisäänkäynnin katosta. Putki- ja sähkömiestä odotellessamme voimme tehdä kellarieteisen spottien paikat sekä portaikon valojen sekä katkaisijoiden roilotukset. Selvittelemme myös, minkälaisia lattiapintavaihtoehtoja on olemassa. Haluaisimme kaikkiin kolmeen kerrokseen ns.betonilattiat.

6 kommenttia:

 1. On teillä ainakin korkeutta mökillä :) Voi tulla äitiä ikävä jokavuotisissa rännienputsauksissa yms.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Onhan se!
   Nuo ikkunattomat sivuseinät näyttävät tosi hassuilta, mutta eipä niitä enää näy kun naapurit rakentavat talonsa niin liki :)

   Poista
 3. Se on ylväs kotitalo :) t. Mummi.

  VastaaPoista
 4. Lattiavaluksi vaihtoehtona:

  http://raksahomma.blogspot.fi/2013/02/ylakerran-lattia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri tuollainen plaanovalu melle on yläkertaan tulossa, mutta emme tienneet, että en voi jättää ihan sille pinnalle. Luulimme, että siihen päälle tarvitaan vielä lattiapinnoite. Pitääpä selvitellä. Kiitos kommentistasi!

   Teille siis jäi ihan tuolle plaanovalupinnalle lattia? Minkälaisia kokemuksia teillä on siitä?

   Poista